Kližan si vyvrtol členok, na Slovak Open skrečoval

06.11.2013 Bratislava

Bratislava 6. novembra (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan pre zranenie ľavého členka skrečoval zápas 1. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open proti Rumunovi Adrianovi Ungurovi. Zverenec českého trénera Martina Damma odstúpil za stavu 3:5 v prvom sete.

V šiestej hre za stavu 3:2 a 15:15 sa Kližan pri pokuse dobehnúť loptičku pošmykol, následne zostal niekoľko minút ležať na kurte, pričom si chytal boľavý členok. Po ošetrení sa síce vrátil na dvorec, no na začiatku deviateho gemu zápas skrečoval. Ungur sa v 2. kole stretne s piatym nasadeným Poliakom Lukaszom Kubotom.

Kližan na margo zranenia uviedol. "Urobil som trochu zlý pohyb a vyvrtol sa mi členok. Nie je to nič vážne, nemalo by to byť natrhnuté, ale iba natiahnuté. Myslím si, že je to jeden z tých ľahších výronov. Múdrejší budem po štvrtkovom vyšetrení magnetickou rezonanciou, ktoré absolvujem v Piešťanoch. V každom prípade si musím dať minimálne týždeň-dva pauzu, pretože nebudem môcť behať. Táto sezóna sa pre mňa prakticky skončila. Chcel som ísť ešte na challenger do Helsínk, no budem sa musieť odhlásiť," povedal druhý najlepší slovenský singlista, ktorý v decembri plánuje absolvovať sústredenie na Floride, odkiaľ sa presunie do Austrálie. "Verím, že sa na Australian Open napokon dostanem do hlavnej súťaže a nebudem musieť hrať kvalifikáciu."

Tomic ide von v 1. kole

Český tenista Lukáš Rosol sa stal prvým štvrťfinalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Obhajca titulu si v 2. kole ako nasadená jednotka poradil s chorvátskym kvalifikantom Ante Pavičom po takmer dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:5 a 7:6 (10).

V tajbrejku rozhodujúceho dejstva odvrátil dva mečbaly. Do štvrťfinále postúpil aj Ukrajinec Sergij Stachovskij po výhre 6:4, 6:4 nad Rumunom Mariusom Copilom. Už v 1. kole sa so súťažou rozlúčil druhý nasadený Austrálčan Bernard Tomic, ktorý nestačil na Ukrajinca Ilju Marčenka.

Sikora má skalp Hájeka

Slovenský tenista Adrian Sikora sa prebojoval do 2. kola dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Držiteľ voľnej karty si v úvodnom kole poradil so skúseným Čechom Janom Hájekom v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (9). V druhom dejstve dokázal otočiť z 1:4. Sikora, ktorý získal voľnú kartu vďaka úspechu v predkvalifikácii sa momentálne pripravuje na pražskej Štvanici pod vedením trénera Jana Bedáňa.

Z víťazstva nad Hájekom mal veľkú radosť. "Je to môj najcennejší skalp v doterajšej kariére. V oboch setoch som mal pri dôležitých loptičkách šťastie, ale to k tomu patrí. Keď som ho prvýkrát brejkol, cítil som, že ho môžem zdolať. Pred dvomi mesiacmi som začal spolupracovať s trénerom Bedáňom a zatiaľ to klape. Vyhral som jeden turnaj kategórie Futures, na ďalšom som bol vo finále," povedal odchovanec žilinského tenisu, ktorý v 2. kole nastúpi proti víťazovi súboja medzi ďalším Slovákom Filipom Horanským a Francúzom Kennym de Schepperom.

Lacko s Martinom vypadli vo štvorhre

Slovenský tenista Igor Zelenay neuspel v 1. kole štvorhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Spoločne s Poliakom Mateuszom Kowalczykom prehrali s fínsko-švédskym párom Henri Kontinen, Andreas Siljeström v dvoch setoch 1:6 a 4:6. Nedarilo sa ani Matejovi Maruščákovi s Jakubom Oravcom, ktorí prehrali s najvyššie nasadenou česko-poľskou dvojicou František Čermák, Lukasz Kubot 5:7 a 3:6. Prvé kolo bolo konečnou stanicou aj pre Lukáša Lacka s Andrejom Martinom.

.
dvojhra - 2. kolo:
Lukáš Rosol (1-ČR) - Ante Pavič (Chor.) 5:7, 6:4, 7:6 (10), Sergij Stachovskij (8-Ukr.) - Marius Copil (Rum.) 6:4, 6:4
dvojhra - 1. kolo:
Iľja Marčenko (Ukr.) - Bernard Tomic (2-Austr.) 6:4, 6:2, Igor Sijsling (Hol.) - Dominic Thiem (Rak.) 6:3, 6:4, Jan-Lennard Struff (Nem.) - Marsel Ilhan (Tur.) 6:2, 7:5 , Adrian SIKORA (SR) - Jan Hajek (ČR) 6:4, 7:6 (9), Adrian Ungur - Martin KLIŽAN (SR) 5:3 - skreč
štvorhra - 2. kolo:
Ken Skupski, Neil Skupski (4-V. Brit.) - Sebastian Bader, Dominic Thiem (Rak.) 7:5, 6:3
štvorhra - 1. kolo:
Gero Kretschmer, Jan-Lennard Struff (Nem.) - Lukáš LACKO, Andrej MARTIN (SR) 6:4, 6:2, Henri Kontinen, Andreas Siljeström (Fín./Švéd.) - Mateusz Kowalczyk, Igor ZELENAY (Poľ./SR) 6:1, 6:4, František Čermák, Lukasz Kubot (1-ČR/Poľ.) - Matej MARUŠČÁK, Jakub ORAVEC (SR) 7:5, 6:3
 

Vyberte región